Оберіть мову: Eng
Позняки
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх

+38 098 924 39 30
+38 095 327 50 50
+38 044 206 95 84

Графік роботи:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-14:00

Замовити дзвінок

График работы:

График работы:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-19:00

Заказать звонок

График работы:

Лазня при болях у спині. Користь чи шкода.

Все ближче прихід зими. І з настанням холодів всім нам хочеться трохи тепла. А хто з нас не любить лазню?

Цілюща сила парних відома не тільки нашим предкам, але і пращурам по всій земній кулі. Відома була лазня і єгиптянам, і древнім римлянам, і фінікійцям, і суворим вікінгам. А російські лазні знамениті на весь світ своїм жаром, прогрівальним всі кісточки, дубовими та березовими віниками, контрастними процедурами. З тих пір лазневі традиції практично не змінилися і не втратили своєї популярності.

Лазня надає оздоровчий вплив на весь організм в цілому, зміцнює імунітет. Гаряче повітря розслаблює м’яза, розширює кровоносні судини, виводить зайві токсини і шлаки з організму, посилюються всі обмінні процеси в організмі.

Відвідування лазні або сауни рекомендується і людям, які страждають захворюваннями хребта, такими як радикуліт, остеохондроз, гіпертонус м’язів та інші. Але при цьому потрібно бути дуже обережним. У перші кілька діб загострення така процедура категорично протипоказана. Надлишок тепла викличе і посилить больові відчуття.

Так само слід пам’ятати, що посилений приплив крові до суглобам і хребту може викликати різкі болі. Тому процедуру потрібно починати не з високих температур, поступово збільшуючи. Лягти слід на нижню полицю. Перед першим заходом сполосніть в душі (це поліпшить потовиділення і терморегуляцію), але ні в якому разі не мочіть голову. Після душу насухо вытретесь рушником.

Найприйнятнішою для лікування захворювань суглобів і хребта є фінська, так звана суха, парна. Температура повітря там достатньо висока (900-1000С), а ось вологість низька, всього 10-15%. Потовиділення у такій сауні досить інтенсивне, що приносить хороший ефект. Розширюється судинна і капілярна системи, при цьому до суглобів і хребта надходить достатня кількість крові, що сприяє їх відновленню та зменшенню болю.

Важливо подбати й про хороший віник, зробленому з цілющих рослин. Така процедура особливо актуальна при остеохондрозі, так як використання віника покращує приплив кисню, завдяки чому відбувається живлення клітин.

Ну і на кінець, лазня допомагає нам розслабитися, зняти стрес і повноцінно відпочити. Для досягнення найкращого результату можна використовувати ефірні масла, які так само благотворно впливають на дихальну систему, покращують настрій, можуть надавати спазмолітичну та антибактеріальну дію.

Максимальний ефект від лазні ви можете отримати тільки при курсовому проходження процедур. Але варто пам’ятати, що в лікувальних цілях відвідування сауни слід тільки після консультації лікаря.

 

З легким паром!!!!