Оберіть мову: Eng
Позняки
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх

+38 098 924 39 30
+38 095 327 50 50
+38 044 206 95 84

Графік роботи:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-14:00

Замовити дзвінок

График работы:

График работы:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-19:00

Заказать звонок

График работы:

Лікування вегетосудинної дистонії

Вегетосудинна дистонія (ВСД) – це дисфункція серця та серцево-судинної системи. При даному захворюванні порушується робота вегетативної нервової системи, впливає на роботу всіх внутрішніх органів і систем нашого тіла (на кровообіг, дихання, травлення, потовиділення, обмін речовин тощо). Причини виникнення ВСД на 20% безпосередньо пов’язані з захворюваннями хребта і на 80% з невідповідністю процесів гальмування і збудження в центральній і периферичній нервових системах. ВСД буває декількох типів залежно від значень артеріального тиску (АТ):

  • ВСД за гіпотонічним типом (АТ нижче норми);
  • ВСД за гипертноческому типу (АТ вище норми);
  • ВСД за смешаному типу (АТ періодично то вище, то нижче норми).

Також вегетосудинна дистонія, особливо в підлітковому віці (11-13 років), може виникнути в наслідок стрімкого зростання тіла. М’язи тіла підлітка не встигають рости за скелетом. Якщо не зміцнювати м’язи в цьому віці систематичними циклічними навантаженнями, то серцево-судинна система дає збій у вигляді ВСД. Оскільки серце – це теж м’яз, то її потрібно тренувати, як і м’язи рук, ніг. Без регулярних тренувань воно стає слабким і не здатним з необхідною силою виштовхувати кров.

Найчастіше сили серцевого м’яза не вистачає для того, щоб кров нормально доходила до верхніх і нижніх кінцівках. У фізіології існує таке поняття як «ефект м’язового насоса». Він досягається за рахунок приведення м’язів ніг і рук в тонус за допомогою динамічної або статичної фізичних навантажень. М’язи починають інтенсивно скорочуватися, стискаючи кровоносні судини, які проходять у них, і тим самим тонізують стінки судин, допомагаючи проштовхувати кров від верхніх і нижніх кінцівок до серця.

Таким чином частину навантаження з серця знімається, її беруть на себе м’язи тіла людини. Але дуже важливо підібрати оптимальну фізичну навантаження, яка дозволить зміцнити серце не перевантажуючи його.

Фізичне навантаження має бути строго дозовано і відповідати статі, віку, фізичної підготовки, функціонального стану всіх органів і систем людини. При підборі адекватного рухового режиму також повинні враховуватися всі супутні хронічні захворювання людини. Пацієнти, які приходять в наш «Центр здоров’я спини «Кипарис» з діагнозом ВСД зазвичай скаржаться на:

  • нестабільність емоційного стану;
  • порушення роботи серця (тахікардія, брадикардія, стенокардія);
  • нестабільне артеріальний тиск;
  • проблеми з шлунково-кишечником трактом;
  • підвищену пітливість;
  • запаморочення;
  • головний біль у скроневій і потиличній області;
  • напади задишки;
  • підвищення температури;
  • оніміння кінцівок;
  • метеозависмость;
  • надмірну втомлюваність.

Проте, з нашої точки зору, діагноз нічого не говорить про причини хвороби і відповідно, не дає можливості для ефективного лікування пацієнтів з такими скаргами. Лікарі часто ставлять діагноз ВСД, коли їм важко сказати щось певне про причини поганого самопочуття пацієнтів. У випадку традиційного, медикаментозного, підходу до лікування ВСД пацієнту призначають різні седативні і судинні препарати, які дають ефект лише тоді, коли приймаєш ці препарати. Закінчивши ж їх приймати, симптоми знову повертаються. Більш того, виникає звикання до медикаментозних препаратів, що може згубно впливати на весь організм людини. Тому найбільш ефективний, безпечний і дієвий спосіб лікування вегетосудинної дистонії – це регулярне виконання певних фізичних вправ.

Лікування вегетосудинної дистонії у Києві

Ми пропонуємо новий комплексний підхід лікування ВСД – методика «Самозахист організму», який полягає в систематичних заняттях на пристрої «Кипарис». Пристрій є прекрасним засобом для регулярних тренувань м’язів спини, преса, верхніх і нижніх кінцівок, що приводять їх у нормотонус. Також тренажер дозволяє проводити апаратний масаж за допомогою спеціальних валиків, розташованих під потилицею, грудним відділом хребта і стопами. Нескладні вправи і масаж сприяють усунення гіпертонусу м’язів спини, усунення порушення притоку крові до головного мозку в басейні хребетних артерій, поліпшенню кровотоку в нижніх кінцівках. Поліпшення крово – і лімфообігу сприяє нормалізації тонусу судин ніг і усуненню застійних явищ. Малоамплітудні статичні вправи, що виконуються на пристрої «Кипарис», задіють в роботу близько 80% м’язів тіла людини.

З допомогою методики «Самозахист організму» ми допоможемо Вам позбавитися від ВСД без важких фізичних навантажень, медикаментів і насильства над власним організмом.

 

logo