Оберіть мову: Eng
Позняки
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх

+38 098 924 39 30
+38 095 327 50 50
+38 044 206 95 84

Графік роботи:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-14:00

Замовити дзвінок

График работы:

График работы:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-19:00

Заказать звонок

График работы:

Радикуліт лікування в Києві, симптоми, профілактика

В даний час болі в попереку лікування в межах української столиці пропонують багато спеціалізовані медичні установи – як державні, так і приватні. Мабуть, навряд чи потрібно зайвий раз нагадувати про те, яке значення має хребет для всього організму людини в цілому. Особливо це стосується тих частин тіла, які розташовані нижче ребер, але вище ніг.

Радикуліт – правильна назва «радикулопатія» – це ураження корінця нерва, що проходить через спинний мозок. Симптоми радикулопатії легко впізнавані. Це:

  • Біль по ходу нерва різної інтенсивності, що віддають у м’які тканини шиї, грудей або спини;
  • Зниження сили м’язів – буває не завжди;
  • Порушення чутливості або неприємні відчуття – оніміння, печіння, поколювання.

Лікування поперекового радикулітуРадикуліт може розвинутися гостро або мати хронічну форму з першого нападу. В залежності від локалізації нерва виділяють шийний і поперековий радикуліт. Частіше за інших зустрічається поперекова форма, коли болить не тільки спина, але і стегно або гомілку, а також сідниця на боці ураження. Рух різко посилює біль, і хворий уникає будь-яких рухів. Лежати в ліжку рівно теж не вдається – нерв при натягу болить сильніше. У ліжку хворий приймає вимушене положення із зігнутою в коліні ногою. Біль настільки сильна, що знайти комфортне положення тіла практично неможливо. Хворий часто не може пересуватися самостійно і потребує стороннього догляду.

Причини виникнення радикуліту

В хребетному стовпі між кістками розташований хрящ або міжхребцевий диск. У молодих він еластичний і здатний амортизувати будь-які навантаження, цим пояснюється гнучкість молодих людей. Але з віком структура хряща змінюється, і його еластичність знижується. Це називається дегенерацією диска, при цьому товщина хряща значно зменшується. При травмах і перевантаженнях можуть виникати надриви з вибухне диска назовні або міжхребцева грижа. Найчастіше це буває у водіїв, які працюють сидячи при трясці. Іноді з віком на хребцях утворюються кісткові шипи або остеофіти. Часто звужується сам кістковий канал, в якому проходить корінець, або вихідний отвір цього каналу. Може запалитися суглоб між хребцями. Може відламати дуга хребця при перевантаженні. У тих, хто займається важкою фізичною працею, тіла хребців сповзають відносно один одного. Всі ці порушення нормальної структури – грижі, остеофіти, звуження каналів, переломи або зміщення кісток призводять до здавлення корінця. Нервова тканина відрізняється високою чутливістю, найменший тиск на неї викликає різкий біль і порушення провідності імпульсу. Коли здавлення існує довго, до нього приєднується запалення, що посилює симптоматику.

Прояви радикуліту

Корінець може пошкодитися з одного або двох сторін, що викликає відповідні клінічні прояви. Сам по собі радикуліт хворобою не вважається, тому що це маркер порушень, наявних в хребетному стовпі. Для уточнення діагнозу використовується комп’ютерна або магнітно-резонансна томографія. Ці дослідження дозволяють уточнити пошкодження кісток, зв’язок і хрящів. Електроміографія уточнює ступінь ураження м’язів.

Основний прийом лікування радикуліту

Це розвантаження хребетного стовпа, що дозволяє швидко зняти больовий синдром і відновити порушені співвідношення кісток, хрящів, м’язів і суглобів. Медикаменти потрібні для швидкого купірування болю і допомоги при запаленні, а ось для одужання потрібно займатися на тренажері «Кипарис». Це широка дошка, вигнута під фізіологічним кутом, має упор для ніг і фіксатор тіла за верхній плечовий пояс. У положенні лежачи під дією сили тяжіння збільшуються проміжки між хребцями, що відразу звільняє затиснутий корінець. Далі лікар призначає комплекс лікувальної фізкультури на цьому тренажері. Комплекс підбирається індивідуально так, щоб за допомогою рухів невеликої амплітуди надійно укріпити м’язи спини.

Поперек традиційно сильно схильна до ризику отримання різних травм під час підняття та перенесення різних вантажів, перебування в незручних позах. Лікування поперекового радикуліту у спеціалізованому центрі здоров’я спини «Кипарис» допоможуть вам позбавитися від всіх тривожних больових відчуттів, які заважають вести звичайний спосіб повсякденного життя.

Лікування болі в попереку традиційно затребуване в центрі здоров’я спини «Кипарис». Саме поперековий біль дуже часто є причиною частих звернень за кваліфікованою допомогою до лікаря. Як свідчить повсякденна практика, вже після досягнення 30-річного віку багато чоловіків і жінки особисто стикаються з гострим болем у поперековому відділі хребта. Як наслідок, лікування радикуліту та інших захворювань більш ніж затребувано. Втім, це і не дивно, що з кожним роком потік хворих не тільки не зменшується, але й, навпаки, збільшується.

Своєчасне кваліфіковане лікування попереково крижового радикуліту покликане усунути ризик виникнення більш серйозних різних проблем і недуг в подальшому майбутньому. У центрі здоров’я спини «Кипарис» ви завжди можете розраховувати на надання професійної дієвої та ефективної допомоги.

logo