Оберіть мову: Eng
Позняки
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх

+38 098 924 39 30
+38 095 327 50 50
+38 044 206 95 84

Графік роботи:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-14:00

Замовити дзвінок

График работы:

График работы:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-19:00

Заказать звонок

График работы:

Поперековий радикуліт

Радикуліт – це хвороба, яка виникає при ураженні периферичного відділу нервової системи, внаслідок компресії відгалужень пучків нервових волокон від спинного мозку.

Причини виникнення радикуліту поперекового відділу

На жаль, останні роки спостерігається тенденція почастішання захворювань радикулітом людей не тільки старшого віку, але і працездатного населення віком до 40 років. За статистикою найбільше страждають люди, які мають малорухливий неактивний спосіб життя, сидячу роботу.

Медики виділяють кілька основних причин виникнення радикуліту попереку, які проявляються поодинці або в комплексі:

  1. Дистрофічно-дегенеративні зміни структури хребетного стовпа. Іншими словами, це проблема погіршення еластичності і пружності тканин хребта. Міжхребетні диски втрачають еластичність, висоту, а згодом і зовсім руйнуються. Така деформація може призвести до випинання внутрішнього гелеобразного ядра дисків з подальшим обмеженням магістральних нервових волокон в області патології.
  2. Якщо міжхребетні диски зменшуються з висоту, їх краю стикаються і створюють тертя тіл хребців. Внаслідок такого постійного роздратування на поверхнях кісткової тканини з’являються остеофіти – нарости, які деформують самі хребці.
  3. На місці ураження м’які тканини формують відповідну реакцію у вигляді набряку, який додатково здавлює нервові корінці і призводить до поглиблення патологічного процесу.
  4. У відповідь на травму, грижу міжхребцевих дисків, освіта остеофітів виникає м’язовий спазм, що призводить до посилення больового синдрому.
  5. Набряк внаслідок надмірного травмуючого роздратування може виникнути на тлі відкладення вапняних солей, порушень обміну речовин або гормонального фону.
  6. Надмірні активні фізичні або тривалі статичні навантаження на поперек призводять до м’язового перенапруження. набряку і компресії.
  7. гіподинамія спинних м’язів призводить до їх слабкості, зниження тонусу, послабленню м’язового корсета.

поперековий Радикуліт. Симптоми

Біль виникає раптово і посилюється при мінімальних навантаженнях. Можливо оніміння, печіння або поколювання в кінцівках. Якщо радикуліт (поперековий) прогресує без належного лікування, можливий розвиток парезу кінцівок внаслідок атрофії м’язових волокон. Біль може посилюватися при нахилі голови вперед, чханні або кашлі. Іноді спостерігається згинання ноги (рефлекторно) з хворої сторони при спробі встати з положення лежачи.

поперековий Радикуліт: лікування

Лікування радикулопатії не можна відкладати. Прогресуючи, це захворювання може перейти в більш складну форму.

Для постановки діагнозу та призначення необхідного лікування поперекового радикуліту зверніться в Центр здоров’я хребта «Кипарис». Наші спеціалісти нададуть вам повний спектр діагностичних і лікувальних заходів для якнайшвидшого одужання. У нас є все необхідне для проходження курсу терапії по усуненню симптомів радикуліту.

Профілактика радикуліту поперекового відділу

У якості профілактичних заходів спеціалісти Центру здоров’я хребта «Кипарис» рекомендують:

  • вести здоровий спосіб життя, відмовитися від куріння і надмірного вживання алкоголю, який шкодить нервовій системі;
  • стежити за поставою під час ходьби і сидіння, спати в правильній позі;
  • включити комплекс помірних фізичних навантажень в розпорядок дня для профілактики атонії м’язів;
  • регулярно відвідувати медогляд;
  • у разі виникнення ознак порушення опорно-рухового апарату негайно звертатися до лікаря і в жодному разі не займатися самолікуванням.
logo