Оберіть мову: Eng
Позняки
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх

+38 098 924 39 30
+38 095 327 50 50
+38 044 206 95 84

Графік роботи:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-14:00

Замовити дзвінок

График работы:

График работы:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-19:00

Заказать звонок

График работы:

Грижа Шморля: симптоми і лікування

Одним з найбільш часто зустрічаються захворювань опорно-рухового апарату є
грижі. Грижа Шморля – грізний симптом. Осіб. яким був поставлений такий діагноз потребує правильному лікуванні.

Отже, що ж представляє із себе грижа Шморля. По суті це – прорив хрящової тканини з міжхребцевого диска в тіло хребця. Зазвичай помітити таку грижу можна лише при рентгені, так як в більшості випадків захворювання протікає безсимптомно. Адже при цьому не відбувається здавлювання нервових корінців спинномозкових корінців або спинного мозку.

З специфічних ознак – наявність почуття втоми в спині після статичних навантажень, але це зазвичай мало хто звертає увагу. Тим не менш, наявність грижі Шморля є передвісником того, що скоро може з’явитися і межпозвоноквая грижа, а це практично завжди означає сильний больовий синдром.

Хто ж найчастіше схильний виникнення гриж Шморля? Зазвичай це – діти в період бурхливого зростання. Кістки у них не встигають за зростанням м’яких тканин. Тому в губчастому тілі хребця утворюються порожнечі, в яких згодом і виникають вдавленности. Крім того ризик виникнення такої грижі істотно збільшується у людей, ведучих малорухливий спосіб життя, страждають сильною сутулістю або кіфозом, а також у літніх, схильних до остеопорозу. Важливу роль грає і спадковість.

Правильне лікування грижі Шморля

Грижу Шморля можна і потрібно лікувати. Спочатку, звичайно, потрібно взяти під контроль основне захворювання. У лікуванні може допомогти і зміцнення кісток, і лікувальна гімнастика, масаж. Окреме місце в цьому списку лікувальних процедур займають заняття на спеціальному тренажері «Кипарис». Добре зарекомендувало себе пристрій «Кипарис». Тренажер являє собою дугу певного радіуса. Завдяки такій конструкції хребет приймає правильне положення. Принцип дії тренажера простий. За рахунок витягнення хребта розслабляються м’язи тіла, усувається їх гіпертонус, поліпшується кровообіг, а отже покращується обмін речовин в хребті. Болі поступово йдуть.

Реабілітації хребта сприяють два базових вправи на тренажері – “провисання” і “гірка”. Це – статичні вправи, завдяки яким настає розслаблення. А в розслабленому стані при виконанні повільних вправ організм сам знаходить сили для відновлення втрачених функцій хребетного стовпа. За допомогою вправ, що виконується на тренажері «Кипарис» зміцнюються глибокі м’язи спини і преса, йде спазм навколохребцеві м’язів, а це – вічний супутник захворювань опорно-рухового апарату. Звичайно все це сприяє одужанню. Займаючись на тренажері головне – правильно підібрати навантаження. Адже кожна людина індивідуальна. Але основний принцип – починати з простого, поступово ускладнюючи завдання. Навчитися занять на тренажері досить просто. З цим впорається будь-який, навіть ніколи не мав відношення до спорту людей.

При регулярних заняттях на тренажері «Кипарис» проблема з грижами Шморля, так і інші захворювання опорно-рухового апарату відступлять. Підуть болі і відчуття тяжкості в спині, пропаде патологічна напруженість. Та й м’язи зміцняться. Підійде він усім без винятку: і дітям. і дорослим. До речі, діти регулярно займаються на тренажері «Кипарис» застраховані від такого неприємного захворювання як сколіоз. Використовують його і спортсмени для відновлення після сильних навантажень. Ефективність тренажера в лікуванні хребта підтверджена багаторічним успішним досвідом його використання.

В цілому, грижа Шморля не є таким серйозним захворюванням, як міжхребцева грижа,але вона служити тривожним сигналом для того, щоб вовремея вжити заходів – пройти курс занять на лікувально-оздоровчому пристрої «Кипарис» в «Центрі здоров’я спини «Кипарис». Ми допоможемо Вам подолати цей недуг!

logo