Оберіть мову: Eng
Позняки
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх

+38 098 924 39 30
+38 095 327 50 50
+38 044 206 95 84

Графік роботи:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-14:00

Замовити дзвінок

График работы:

График работы:

Пн.-Пт. 09:00-19:00
Сб.-Вс. 09:00-19:00

Заказать звонок

График работы:

Як підібрати взуття, щоб не зіпсувати поставу!

Яка зв’язок між взуттям і спиною? – запитаєте Ви. Стопи людини практично з самого народження відчувають сильну навантаження, так як є фундаментом для нашого тіла. І дуже важливо подбати про правильний вибір взуття, так як не підходяща взуття може призвести до деформації стоп, що в підсумку стане причиною багатьох проблем з опорно-руховим апаратом. Отже, яке ж взуття шкідлива для нашого хребта?

Безумовно, лідирує високий каблук. Якщо каблук вище 5 див. нога приймає не природне положення, зміщується опора, і таким чином порушується постава, викривляється хребет. А як наслідок з’являються і більш серйозні захворювання, такі як остеохондроз та інші. Друге місце в нашому рейтингу займає взуття на плоскій підошві. Якщо каблук збільшує тиск на стопу, то взуття на абсолютно плоскій підошві деформують склепіння стопи, підвищує ризик плоскостопості.

Фахівці рекомендують у взуття з плоскою підошвою вкладати ортопедичну устілку, яка полегшить навантаження на стопи. Взуття з гострими носами може призвести до порушення кровообігу. Пальці ніг знаходяться в постійно здавленим стані, а як наслідок змінюється форма стопи, збільшується навантаження на хребет. Ну і, звичайно ж, шльопанці. Коли люди ходять у шльопанцях, у них змінюється довжина кроку, часто підтискають пальці на ногах. Це говорить про те, що таке взуття збільшує навантаження на м’язи ніг, внаслідок чого з часом з’являться болі в спині, ногах і стопах.

Отже, ми розібралися, яку взуття не варто носити часто. Оптимальним рішенням для щоденного використання буде взуття на невеликому каблучку (2-3см), який здатний тримати в тонусі звід стопи. А як наслідок знімає навантаження з хребта і зменшує ризик виникнення захворювань спини. І на останок, що б взуття шкодила Вашому здоров’ю, вона повинна бути комфортною, якісної, відповідати погодним умовам. Взуття повинне добре фіксувати стопу, щоб не давати сильну навантаження на спину. Обов’язково мати жорсткий задник і супінатор.Це зовсім не означає, що Ви повинні повністю забути про високих підборах, шльопанцях і кедах, просто постарайтеся взувати їх як можна рідше.Здорові ноги і спина – це запорука вашого здоров’я, тому носити правильне взуття!